Appelazijn

 

afvallen-met-appelazijn

Vorige week schreven we over appelazijn met betrekking tot afvallen. We kregen zoveel vragen, daarom speciaal een artikel voor jullie over appelazijn.

Appelazijn wordt verkregen door fermentatie van het sap van de appel. Deze azijnsoort dankt zijn heilzame werking aan het hoge mineralengehalte van appels.

Afvallen

We schreven al dat het werkt om af te vallen, maar waarom eigenlijk?

Het stimuleert de vetafbraak en de spijsvertering.

Ook zorgt appelazijn ervoor dat je minder verlangt naar (ongezonde) tussendoortjes die het afvallen belemmeren, krijg je meer energie en werkt het vochtafdrijvend.

Neem dagelijks op je nuchtere maag een bodempje azijn met warm water, voor de smaak eventueel met wat honing of doe appelazijn door de sladressing.

Haar

Haaruitval is soms het gevolg van een slechte stofwisseling.  Er zijn gevallen bekend waarbij het gebruik van een paar theelepels van dit goedje per dag na enkele maanden het haarverlies stopte. Het haar werd zelfs dikker en gezonder!

 

haar appelazijnhuid appel azijn

 

Huid

Appelazijn kan ook helpen bij huidproblemen zoals puistjes, eczeem, droge huid en een vette huid. Het neutraliseert de pH waarde van de huid. Doe het dagelijks op een wattenschijfje en dep ermee op de huid of meng het met je eigen lotion.

De voedende stoffen die voorkomen in appelazijn staan bekend als hulp bij het verminderen van de zichtbare symptomen van cellulitis. Meng hiervoor 3 delen azijn en 1 deel massageolie en masseer hiermee tweemaal daags op de plek.

Algehele gezondheid

Het is werkzaam tegen schadelijke darmbacteriën, zuivert het bloed en helpt het bij bloeddrukregulatie.

Omdat azijn zuur is gaat het ook urineweginfecties tegen omdat bacteriën niet van zuur houden.

De pH is zo laag van appelazijn, ongeveer 4, dat het wel schadelijk kan zijn voor het glazuur van je tanden, als je het dus drinkt, gebruik dan een rietje en spoel goed na met water.

 

Appelazijn is verkrijgbaar in een reformwinkel.

appelazijn2

 

Share Button

Éen Reactie tot nu toe.

  1. […] op je nuchtere maag, het is even doorbijten, maar je zult merken dat je echt minder trekt hebt. Klik hier voor meer info over dit super […]

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.