Getting Summer ready

C9 pakket voor 9 dagen van Forever Living

Afgelopen week heeft onze hoofdredacteur Helene samen met een lezeres het C9 detox programma gevolgd.

Het totale C9 programma van Forever living duurt negen dagen. Stap voor stap gaat u aan de slag aan de hand van het voedingspakket, de dagplanner, tips en recepten. Voor je van start gaat,  stel je eerst je doelen samen.

Het programma zelf is heel makkelijk te volgen met het schema in het bijgeleverde boekje.

Dag 1

Yes, eindelijk beginnen met de detox. In gedachte lig ik al met een loeistrak buikje op het strand, sippend aan een heerlijke cocktail. Maar die cocktail vergeet ik al snel als ik de aloë vera drink van Forever Living op mijn nuchter maag. Ik was er voor gewaarschuwd maar het is ook echt heel erg onsmakelijk. Gelukkig hoef ik na 2 dagen maar 1x per dag de aloë te drinken. Ik heb wel wat honger maar vol goede moet op naar dag 2.

Dag 2

In de wetenschap dat ik na deze dag het zwaarste heb gehad, sla ik de aloë van C9 achterover. Ja het is nog steeds vies maar ik visualiseer nog steeds een strand voor me dus ik zet stug door.

Food prep voor een lange dag

Dag 3

Vanaf vandaag is het wat minder zwaar, alleen in de ochtend de aloë gel en in de avond een maaltijd van maximaal 600 kcal. Om de honger te stillen mag je uit veel producten kiezen, voornamelijk groenten en fruit.

Dag 4 -9

In de ochtend de gel is wel te overzien, daarna ben je de hele dag ervan verlost, alleen die onstilbare honger maakt me chagerijnig en ik fantaseer over Holtkamp taartjes, asperges in botersaus en een broodje kroket. Ik ga maar wandelen om maar niet aan eten te denken maar bij thuiskomst heb ik nog steeds die visioenen. Dan maar aan komkommer gewikkeld in kipfilet en een grote pot thee om mijn maag te vullen.

Het is wel lastig als je (zakelijke) afspraken hebt in een eetgelegenheid en je moet alles afslaan. Gelukkig is er altijd wel een PR dame zo lief om mij toch te voorzien van wat lekkers terwijl de andere lekker bitterballen, yakitori spiesjes en garnalen zitten.

Tijdens een beauty presentatie van Skin Fitness aan de gezonde snacks

Na 9 dagen C9 van Forever Living ben ik 100 gram aangekomen ondanks dat ik toch netjes aan het programma heb gehouden. Dit is wel een beetje jammer.

Ook in centimeters is er niets af.

Ik hou me vast aan de gedachte dat ik toch gereinigd ben maar als ik wetenschappelijke literatuur erbij pak zie ik dat ik mijn hersenen wel ten gunste ben geweest.

Lunch C9

“Vasten is namelijk een uitdaging voor het brein, en je brein reageert op uitdaging door de patronen aan te passen die op stress reageren, die het brein helpen om te gaan met stress en het risico op ziekten. Dezelfde veranderingen die in het brein verschijnen gedurende het vasten, doet de verandering na die gewoonlijk voorkomen bij reguliere training. Beide doen ze de productie van eiwitten in het brein toenemen, wat op zijn beurt de groei van neuronen stimuleert, evenals de verbinding tussen neuronen onderling en de sterkte/kracht van de synapsen.”

Zo staat te lezen in een onderzoek waarin  vanuit wordt gegaan om 5 dagen per week gewoon te eten en 2 dagen maar 500/600 kcal, zoals hier te lezen is.

Wil je meer informatie over C9 van Forever Living of wil je een pakket bestellen, klik dan HIER.

Kelly van Forever Living met onze hoofdredacteur Helene

Share Button

Comments are closed.