Tips voor de bbq

BBQ TIME!

 

Het is heerlijk weer buiten en dat blijft het voorlopig wel even.  Perfect weer voor lange avonden onder het genot van een drankje. Waar gedronken wordt moet ook gegeten worden dus het is weer: BBQ TIME!

Natuurlijk wil niemand ziek worden dus hebben wij wat gouden tips.

 

Citroen

Dit doet wonderen om het rooster tussen twee gerechten te ontsmetten.

Citroen doet wonderen.

Ondergrond

Plaats de bbq op een stevige ondergrond, want de gevolgen van een omgevallen bbq zijn niet te overzien! Klik hier voor de mooi vormgegeven stabiele RVS bbq.

Deze saté bbq is uiterst veilig

 

Kamertemperatuur

Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur komen (18 graden). Het dikke gedeelte van vlees of vis kan dan sneller gaar worden. Laat het natuurlijk niet te lang liggen want anders gaat de kwaliteit ook achteruit.

Laat het vlees rustig op kamertermperatuur komen

Vork of tang

Gebruik een vleestang in plaats van een vork. De vleessappen in het vlees blijven bewaard.

Omkeren

Keer vlees of vis niet te snel om, het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat het vanzelf los.

Wij krijgen nu al zin in eten

Sneetje

Als je een kotelet of een entrecote bakt, maak dan altijd een klein sneetje in het vet. Zo voorkom je dat het opkrult.

 

Geniet van het heerlijke weer, maar drink niet teveel. Hoofdpijn met dit lekkere weer is zonde.

Share Button

Comments are closed.